July 20, 2012

Seni Budaya Pahang (SEDAP)

Jumaat, 29 Jun 2012 – Seni Budaya Pahang (SEDAP) anjuran UKKS (Unit Kesenian Kebudayaan & Sukan) Hewi BKMIP telah berjaya dilaksanakan  di Dewan Syeikh Abdul Halim Mahmud, Pahang.Aktiviti ini bertujuan untuk lebih mengeratkan hubungan bersama dalam perkongsian idea yang kreatif dan kritis.
       
         Antara pertandingan yang diadakan adalah pertandingan memasak dan busana muslimah B.I.C (Beautiful,Impressive,Courteous)
       
         Pertandingan memasak bermula pada jam 5.00 petang sehingga jam 6.45 petang.Sebanyak 11 buah rumah yang mengambil bahagian dalam acara tersebut. Johan telah dimenangi oleh rumah C 502,manakala naib johan  disandang oleh rumah C501 seterusnya rumah C402 mendapat tempat ketiga.
      
         Selepas maghrib, acara menjamu selera bersama bagi setiap menu yang dipertandingkan.Kemudian B.I.C  diadakan pada jam 9.45 malam sehingga 11.00 malam.Antara fesyen yang digayakan adalah pekerja pejabat ,pelajar, pengantin dan fesyen ketika menghadiri majlis.Sebanyak  7 buah rumah yang terlibat.Johan dimenangi oleh rumah C401,naib johan C303 dan tempat  ketiga oleh rumah C502.
     
 “Semoga ukhwah sesama ahli siswi BKMIP terjalin hingga ke syurga yang abadi atas dasar kefahaman islam yang jelas, bukan atas kehendak peribadi, Uhibbukunna Fillah” Ujar Saudari  Nor Atiqah bt Hasnol selaku UKKS hewi BKMIP.